Tjäna pengar på bloggen

De flesta bloggare skriver för att de helt enkelt tycker att det är roligt att skriva och att bli läst, och har man specialintressen är det ett roligt sätt att komma i kontakt med likasinnade. Många kändisar använder sig av bloggar för att ha kontakt med sina fans och stora tidningar och företag gör både reklam för sina produkter och har kundkontakt genom sina bloggar.

Som privatperson är det inte alltid så lätt att tjäna pengar på sin blogg men med motivation och vilja att ligga i går det faktiskt att göra det. Enligt tidningen Forbes är det vanligaste sättet att tjäna pengar på sin blogg annonser, men för att hamna där måste man se till att göra sin blogg välbesökt. Är man en ivrig stickentusiast som dagligen lägger ut tips kan man kanske få en garntillverkare att göra reklam och är det många som följer ens matlagningsblogg finns det många livsmedelsproducenter som kan vara intresserade.

Ett annat sätt att tjäna pengar på är att utöka sin marknad genom att t.ex. själv sälja bilder och produkter från sin blogg. Är man riktigt duktig kan man till och med bli anlitad av tidningar och företag som mot betalning vill att man skriver en blogg på deras sida. Hemligheten förblir dock att man hela tiden utökar sin läsarkrets.