Större stad, fler läsare?

Att flytta till en större stad kan bidra till att du breddar din läsarkrets på din blogg. Dessutom kan en flytt ge dig ett miljöombyte, vilket i sin tur kan bidra till att du känner dig mer motiverad och inspirerad till att blogga. Om du har bestämt dig för att flytta kan det vara en rolig idé att göra det till en liten serie på din blogg där läsarna får inblick i din flytt.

Befinner du dig på en mindre ort eller i en liten stad och känner att du vill flytta till en av de större städerna för att få nya kontakter och intryck, är det här inlägget för dig.

Stockholm

De allra flesta av de största bloggarna bor i Sveriges huvudstad Stockholm. I Stockholm sker de flesta bloggeventen och det är här du har de största möjligheterna. Det enda minuset med att flytta till Stockholm och blogga därifrån är att du blir en i mängden vilket gör att du måste kämpa extra mycket för att lyckas som bloggare. För att kunna flytta till Stockholm krävs det att du kirrar ett boende först. Du kan hyra ett boende, eller så kan du köpa ett.

Göteborg

Om ditt hjärta klappar för västkusten och känner att du vill bo i en större stad men inte i Stockholm ska du satsa på att flytta till Göteborg. Som vi nämnde tidigare är det en förutsättning att kunna flytta om du har ett boende. Om du inte kan livnära dig helt och hållet på din blogg kan det också vara bra om du har ett jobb. Det finns massor av företag i Göteborg som söker ny personal. För att söka jobb i Göteborg kan du gå in på olika jobbsajter och se vad som finns tillgängligt just nu. När du har ett jobb blir det enklare att hitta ett boende.

Malmö

Sveriges tredje största stad heter Malmö och ligger i en av de sydligaste landskapen: Skåne. En av Sveriges största och äldsta bloggare kommer från Skåne och heter Dagny Carlsson som numera är bosatt i Stockholm. Om du känner att det är för långt att flytta till Stockholm men ändå vill känna storstadspuls och ha nära till Danmarks största stad, så är Malmö ett bra alternativ. I Malmö finns det många möjligheter både vad gäller nytt jobb och nytt boende.

Uppsala

Om du både vill plugga, blogga och uppleva en större stad samtidigt är Uppsala ett bra alternativ. Förutom att Uppsala är Sveriges fjärde största stad så har du bara en timme in till Stockholm vilket gör det möjligt för dig att gå på event och mingel. Om du bor i Uppsala och bloggar kan du få extra trafik till din blogg om du bloggar om ditt studentliv. Men det går givetvis också bra att bo i Uppsala även om du inte pluggar. I Uppsala finns det många möjligheter både vad gäller nytt jobb, plugg och att hitta ett nytt boende.