Låna till onlineföretaget

Du behöver pengar för att kunna starta ett onlineföretag: en blogg, webbshop eller börja sälja tjänster online. Det finns många som lever heltid på nätet. Så här kommer du igång med ditt onlineföretag utan stor plånbok.

Ta ett lån

Tillhör du dem som drömmer om att tjäna pengar online? Du är inte ensam. Innan du tar ett lån är det dock viktigt att inse att det inte finns garanterade snabba cash på nätet. Det tar tid att bygga upp en sajt, så därför är det viktigt att du kan betala tillbaka ditt lån, särskilt snabblån, om du inte hunnit tjäna ihop pengarna inom en månad. Men ett lån kan hjälpa dig att komma igång eller vara pengarna som du behöver för att kunna göra reklam för din sajt. På Lånakuten kan du både ta snabblån och vanliga kreditlån. Det finns många olika slags lån som du kan välja mellan, beroende på om du har betalanmärkning eller inte.

Starta din onlineföretag

Du kan faktiskt starta ett onlineföretag utan en krona, men det blir svårare och tar längre tid. Det är gratis att ha egen YouTubekanal och konton på sociala medier. Men för att tjäna pengar på riktigt och bygga upp ett varumärke behöver du en egen sajt. En hemsida där du kan ha din blogg och webbshop. Det är så de flesta gör som lyckas på nätet. Därför bör du använda dina pengar till att köpa hostig och domän. Ofta kan du ha flera domäner på samma hosting. Istället för att du bara skapar en blogg, så skapar du flera bloggar och webbshoppar och ser vilka sajter som fungerar. De flesta framgångsrika onlineföretagare och bloggare har många sajter som de arbetar med samtidigt.

Nischa bloggen, webbshoppen och YouTubekanalen

För att lyckas online måste du nischa dig. Det innebär att du fördjupar dig inom ett ämne. Låt oss säga att du vill driva ett onlineföretag kring hundar. Du kan mycket om hundar och har en egen hund som du kan filma. Perfekt. Men hundar som ämne är för stort. Du måste nischa dig inom ämnet hundar. Fokusera på en särskild ras, hundvalpar, agility, uppfostra problemhundar eller sälja handgjorda hundhalsband på din blogg och webbshop. Ditt varumärke måste handla om något särskilt. Sedan är det smart att kombinera en blogg och webbshop med en YouTubekanal. Du gör en film om ett ämne, men du skriver också en bloggartikel om samma ämne. Så kan både personer som söker på Google och YouTube hitta dig.