Bästa arbetsmiljön för ditt bloggande

Att blogga om sin passion och samtidigt tjäna pengar på det är en dröm för många. Att driva en inkomstbringande blogg är dock inte så enkelt som man kan tro. Det krävs hårt arbete och en långsiktig plan för att lyckas. Att bara skriva inlägg när du känner för det är ingen framgångsrik strategi. Istället bör du schemalägga ditt arbete och skapa en arbetsmiljö som stimulerar ditt skrivande. Här kan du läsa mer om den bästa arbetsmiljön för ditt bloggande.

Blogga på kontor

Det är viktigt att separera arbete och fritid och därför är det många som lämnar hemmet när de ska skriva på bloggen. Till en början kan det vara härligt att sitta på olika kaféer och jobba, men många tröttnar på ljudnivån, dyra kaffepriser och internetuppkopplingen. Dessutom är det inte många kaféägare som uppskattar att folk sitter kvar och jobbar i flera timmar. Om du verkligen vill satsa på ditt bloggskrivande bör du hyra en kontorsplats. Att jobba på ett kontor är bra för disciplinen och ger optimala arbetsförutsättningar. Hos Workaround hittar du alla möjliga sorters kontor. Du hittar även många prisvärda alternativ som passar personer som vill hyra en enstaka kontorsplats. Här kan du söka själva efter lösningar som passar just din situation. Många som bloggar eller frilansar gillar exempelvis möjligheten med flexibel kontorsplats som är en form av öppet kontorslandskap där du och andra hyresgäster inte har några fast platser. Du väljer med andra ord fritt var du vill sitta för dagen. Självklart finns det även fasta kontorsplatser för den som föredrar att alltid sitta på samma plats.

Blogga bland andra människor

Att blogga är ett ensamt yrke och därför är det viktigt att du ser till att omge dig med andra människor. Att vara ensam är inte bra för hälsan och kan upplevas som stressande. Därför är det extra viktigt att du som bloggare ser till att träffa andra människor under din arbetsdag. Ett bra sätt är att blogga bland andra människor, exempelvis i ett öppet kontorslands eller hyra ett kontor tillsammans med andra bloggare eller frilansare. Bloggyrket må vara ensamt, men det betyder inte att du behöver sitta ensam när du skriver. Utnyttja flexibiliteten och skapa en social arbetsmiljö som passar dig.

Hitta rutiner

Som bloggare är det du som är din egna chef och styr över innehållet. Du bestämmer även över hur din arbetstid ska fördelas och när inläggen ska publiceras. För att lyckas är det viktigt att skapa bra rutiner. Att strukturera sin tid med tydliga rutiner skapar en känsla av meningsfullhet och lugn. Bra rutiner för dig som bloggar kan exempelvis vara att alltid börja och sluta din arbetsdag på samma tider, planerade kaffepauser och en fast arbetsplats. Använd gärna en checklista för att bocka av när du uppfyller dina delmål. Tillsammans bidrar de små rutinerna till att det blir roligare och lättare att blogga och nå dina mål.