Bloggen – en inkomstkälla

En blogg kan vara en roligt inkomstkälla, en möjlighet att få mer pengar på bankkontot. Det är många svenskar som tjänar mellan 500-5000 kronor extra varje månad på sin blogg. Det tar tid att bygga upp en inkomstbringande blogg, men det är samtidigt något som vem som helst kan lyckas med.

Bloggen som inkomstkälla

Det finns personer som lever heltid på att blogga. De flesta heltidsbloggare vänder sig mot den engelsktalande marknaden, men även en och annan svensk har lyckats. Än fler bloggare finnas det som tjänar extra på sin blogg, vilket kan vara ett smart sätt att låta en hobby betala sig själv. Om du tycker om att träna och bloggar om träning, så är det ett sätt att få råd att både köpa bättre träningsredskap, men också för att kunna ställa upp i olika lopp och intressant tävlingar. Bloggen kan också vara ett sätt att få råd med en bra mobil eller dator. De flesta av oss vill ju också ha en bra mobil, då en mobil idag är ett verktyg för att kommunicera med människor, men också en kamera och ett arbetsredskap. Ett smart och ekonomiskt sätt att ta hand om din mobil är genom att byta skärm på din iPhone X – ge din mobil vad den behöver och du har ett bloggverktyg som håller längre och är snyggt!

Skapa rätt slags blogg

För att lyckas med din blogg måste du skapa rätt slags blogg. Dessvärre räcker det inte med att bara skriva på bloggen och sedan se hur bankkontot växer – det är lite svårare. Blogginkomsten kommer genom att du har reklam på din sida eller genom att du säljer något, som olika fysiska produkter eller e-böcker. Du måste alltså skapa en blogg som vanliga människor vill läsa och återkomma till. Det bästa sättet är att skapa en nischad blogg, en blogg som handlar om ett mycket specifikt ämne. Din blogg kan nästan handla om vad som helst, men du måste ändå ha en tydlig publik. Om du gillar historia kan du skriva om en historisk epok och göra reklam för olika historiska böcker eller rent av sälja egna e-böcker. Om du däremot har en hundkennel kan du skriva om att köpa hund och använda din blogg som ett sätt att också nå nya kunder. De ämnen som är störst inom bloggbranschen är mode, teknik, ekonomi och hälsa. Det finns också mycket pengar att tjäna inom de ämnena.

Skriva rätt slags blogginlägg

Du måste både nischa din blogg, men också tänka på att skriva rätt slags blogginlägg. Människor måste ju vilja surfa in på din sida. Det bästa sättet att få läsare är genom att ge dina besökare god information och hjälp. Om du skriver om träning så kan du skriva om rätt löpteknik och också lägga till bilder som underlättar för läsaren. En hälsoblogg kan ha recept på hemmakurer eller tips på hur man kan laga hälsosam mat med lite pengar. Genom att skriva med dina läsare i fokus kan du relativt enkelt skapa en blogg och få en extra inkomstkälla.