Hitta motivationen till att blogga

Ibland kan livet kännas allmänt trist och tråkigt, allt går trögt och känns segt, och det kan även gå ut över din blogg. Antingen blir det tråkiga inlägg om hur dåligt allt är eller så kanske det inte blir några inlägg alls. Det är inget bra sätt att blogga på; här krävs det krafttag och inspiration!

För att hitta inspiration är det viktigt att du mår okej för egen del, allt kan inte vara perfekt hela tiden, men försök motverka de där riktiga dalarna, oavsett vad som händer omkring dig. Det finns alltid olika infallsvinklar du kan använda dig av till bloggen.

Motivationen är viktig

Motivationen kan tryta ibland, men då gäller det vanligtvis inte enbart bloggen utan allt annat också. Du kan försöka hitta saker du tycker om att göra, eller tvinga ut dig på en promenad i den vackra hösten och njuta av alla färger som finns.

För en del människor känns hösten alltid tung, och många får en höstdepression då ingenting är roligt, orken försvinner och ångest kan komma smygande. För den som känner depressionen komma krypande kanske en resa till solen skulle hjälpa humöret upp igen.

Blogga om motgångarna

Ett sätt att komma igenom motgångarna är att faktiskt blogga om dem, men på ett produktivt sätt. Du kan beskriva händelsen, och sedan vägen du går för att ta dig igenom det, men på ett informativt och undersökande sätt. Händelsen blir som en utvecklande resa och du processar det samtidigt som du bjuder dina läsare att följa med på resan. Här är det då viktigt att du verkligen skriver utvecklande och undersökande istället för rena gnällinlägg om hur synd det är om dig. Det kan även bli ett stöd för dig genom att involvera dina läsare. De kan ge feedback och support och dela med sig av sina egna erfarenheter via kommentarerna i din blogg.

Motivera andra

Genom att peppa dig själv och leta inspiration och meningsfulla saker att skriva om kan du även peppa andra i liknande situationer. Att motion är nyttigt vet alla, men om du gör dina höstpromenader för att komma på andra tankar kan du passa på att fota allt du ser och lägga upp i bloggen. Plocka svamp kanske? Hösttecken? Hur långt har hösten kommit på det ställe du bor? Vilka färger kan du hitta under en promenad? Finns det några blommande växter eller träd? Att leta vackra hösttecken kan bli ett uppdrag som gör att du orkar ge dig ut eller ta tag i saker och ting efter en stunds promenad.

Sensommaren och hösten är dessutom spindlarnas tid. Det är nu som honorna är som störst och hanarna springer runt för att leta efter sina dödliga damer. Du kanske kan ge dig ut på spindeljakt, fota och ta reda på vad det är för spindel och hur de lever? Låt naturen ge dig inspiration.