Blogga om du gillar att skriva

Det går att blogga om nästan allt. Det enda som krävs är att du gillar att skriva och berätta om någonting. Eftersom det finns många bloggar på nätet som konkurrerar med just din är det också viktigt att du fokuserar tydligt på ett avgränsat område eller ämne för att locka läsare.

Blogg om personlig resa

Det är ganska vanligt med bloggar som beskriver en personlig resa av något slag. Det kan vara personer som väntar sitt första barn och beskriver de nio månaderna och kanske också barnets första år. Då blir ämnet tydligt och även intressant för andra som är i samma situation. Det finns folk som bloggar om sin träning eller någon hobby och åter andra som bloggar om hur dom gjorde för att komma in på sin drömutbildning genom att skriva högskoleprovet med lyckat resultat.

Du kanske vill blogga om något helt annat, det finns inga rätt eller fel här. Blogga om det du brinner för och vill dela med dig av. Då blir det oftast bäst.

Vlogg eller podd

Videobloggar är också mycket populärt, då filmar du dina inlägg i stället för att skriva texter. När du använder video öppnar sig nya möjligheter att i bild beskriva det du gör, exempelvis renovera bilen eller bygga lekstuga. Ytterligare ett sätt att publicera sig på nätet är att skapa en podd, alltså enbart ljudfiler som folk kan lyssna på när de vill. Du kan till exempel intervjua folk om ett visst ämne eller prata själv kring ditt ämne. Det ena utesluter inte det andra. En blogg kan innehålla inlägg av olika typ, det viktiga är att det blir intressant för besökaren.

Tjäna pengar på bloggande

Är du kunnig, envis och målmedveten så kan du skapa en lönsam blogg. Det gäller först och främst att få många att hitta bloggen så du kan visa höga besökssiffror för eventuella annonsörer. Du måste ofta vara aktiv på sociala medier och ständigt länka till din blogg för att tipsa fler om att besöka den. Du kanske kan få varuprover att beskriva, hålla föredrag för intresserade grupper och på andra sätt få sidouppdrag från din blogg också. Vad vill du blogga om?