Bloggarnas egna världsrekord

I tidens sanna anda finns det idag en hel radda med världsrekord som har med bloggar att göra. Guiness rekordbok i online-version har en hel del intressanta rekord i ämnet som kan vara värda att uppmärksamma och om det är någon som skulle vilja slå dem är det bara att få fart på skrivandet.

  • Världens mest besökta personliga blogg på 24 timmar tillhör den japanske sångaren och skådespelaren Yusuke Kamiji som år 2008 lyckades få hela 230,755 unika besökare på ett dygn.
  • Den mest produktiva bloggaren i världen är amerikan och heter Darren Murph. År 2010 hade han skrivit 17,212 bloggar vilket innebär att han lagt ut 12 bloggar i timmen i genomsnitt.
  • Charles Trippy, också han amerikan, har lagt ut de flesta vloggar (video bloggar) i världen. År 2016 hade han publicerat hela 2,670 stycken om allt mellan himmel och jord.
  • Högst inkomst på sin blogg tjänar amerikanen Michael Arrington vars blogg om teknologi, TechCrunch, ger honom en inkomst på mellan 500,000 – 800,000 i månaden. Idag har Arringtons företag anställda som skriver åt honom men det är inte en dålig summa.

Svenska bloggare som av en eller annan anledning gjort sig namn inom blogg världen är Dagny Carlsson som är Sveriges äldsta bloggare. Hon är idag 104 år gammal och bloggar om sitt liv och sina intressen med stor lust. En av Sveriges första bloggare var Annica Tiger som redan år 1997 hade börjat skriva en internet dagbok. På den tiden hade uttrycket inte ens myntats men idag är bloggandet ett stort fenomen även hos oss. De mest populära svenska bloggarna har runt 100,000 besökare om dagen och det ser ut som att bloggandets framtid är ljus.