Skriv kvalitativa inlägg på bloggen

Även om man kan locka läsare till sin blogg med sensationella rubriker eller genom att dela sina inlägg i sociala medier och använda SEO på bästa möjliga sätt, gäller det också att få läsarna att stanna på bloggen, och komma tillbaka för att läsa mer. Det bästa sättet att göra det är kanske också det svåraste, nämligen att skriva intressanta inlägg av hög kvalitet. Här tänkte vi dela med oss av några tips som kan göra skrivprocessen lite lättare, och förhoppningsvis leda till kvalitativa inlägg som fångar läsarna.

En av de mest grundläggande sakerna man ska ha i åtanke när man skriver ett blogginlägg är att man ska hålla sig till ett ämne per inlägg. Även om många saker har hänt sedan man uppdaterade bloggen sist, är det då bättre att dela upp dessa saker på flera, separata inlägg, och behandla ett ämne eller en händelse i taget. Det kommer att leda till inlägg som är mycket mer strukturerade och lättare för läsarna att följa. Samtidigt får du som bloggare mer innehåll, som du kan publicera en dag i taget för att ge dig själv mer tid att skriva nästa innehåll. Alla vinner med andra ord på att man som bloggare håller sig till den här regeln.

Det är alltid bra att hålla grundläggande skrivregler i huvudet när man skriver, till exempel att man delar in en text i inledning, brödtext och avslutning, och att man ska ha en röd tråd genom hela texten. Man behöver inte hålla lika hårt på de formella formateringsreglerna när man skriver på en blogg, men det kan vara ett bra sätt att strukturera texten för sig själv i huvudet.

Ytterligare en sak som är viktig att få med är en eller flera bilder. Att lägga till en bild (som man har tagit själv) till inlägget gör inte bara att bloggen ger ett proffsigare intryck, utan lättar också upp utseendet av sidan för läsaren och gör texten mer lättsmält. Man ska dock inte bara stoppa in vilken bild som helst – för att den ska ha rätt effekt måste bilden självklart vara relaterad till textens innehåll.

Det sista man bör göra innan man klickar på ”Publicera” är att läsa igenom inlägget en sista gång för att kontrollera stavning och se till att texten verkligen hänger ihop. Onödiga slarvfel i stavningen är något som drar ner intrycket av vilken text som helst, och det är synd att låta ens ansträngningar med att författa en välskriven text vara förgäves på grund av något sådant, som är så lätt att åtgärda. Det allra bästa är om man har tid att sova på saken, och läsa igenom inlägget med fräscha ögon dagen efter, innan man publicerar det. Effekten blir särskilt bra om man har en riktigt bekväm säng, där man får en god natts sömn. Om det inte är fallet för dig, ska du gå in på Sleepo.se, där det finns mängder av sköna sängar för alla smaker.