Svenskar och sexleksaker

Sex har länge varit något man hymlat med. Man har inte pratat om det öppet, det har varit något privat, något intimt och i många fall till och med något smutsigt. Man har kanske skvallrat om det med de närmsta vännerna, men inte mycket mer än så. Sexleksaker såldes i mörka små källarlokaler och bars ut från butikerna i anonyma påsar. Ingen skulle kunna gissa vad som fanns inuti. Idag är tiden en annan. Svensken är mer öppen med allt som har med sex att göra, det pratas om det i tidningarna, på radion och på internet. Det görs jämställd porr och sexleksaker säljs på apoteken.

Leksaker för vuxna

Idag är det helt normalt att gå in på apoteket och köpa en ny rosa dildo. Det är ingen som höjer på ögonbrynen längre och det är inget man behöver skämmas över. En undersökning visar att 90% köper sexleksaker för att

hetta upp sexlivet något, alltså inte för att sexlivet är dåligt som man kanske tidigare trott. För inte så länge sedan var det ett tv-program med fokus på sex och samliv som informerade om att hela 38% av svenskarna äger en sexleksak, en siffra som kanske känns oerhört hög eftersom man tidigare associerat sexleksaker med ensamma och uttråkade människor. I takt med att sex blivit mer accepterat i samhället har de svenska invånarna börjat experimentera mer med leksaker, rollspel och annat som kan höra sexlivet till. Så länge man känner sig bekväm med sin partner och inte känner sig tvingad till något man inte vill göra är det bara att experimentera på.

Sexleksaker på nätet

Om du ändå känner dig lite för blyg för att köpa dina sexleksaker på apoteket finns det andra lösningar. Internet svämmar nästan över att butiker som säljer leksaker för vuxna och det är lätt att jämföra de olika butikernas sortiment med varandra. Tack vare storfilmen Fifty Shades Of Grey är vuxenleksaker populärare än någonsin och det har till och med släppts kollektioner med leksaker bärandes filmens namn. I kollektionerna hittar du allt ifrån klitorisklämmor och dildos, till ögonbindlar, handklovar, glidmedel, penisringar och mycket annat. Eftersom de bär filmens namn är produkterna dock några kronor dyrare än andra liknande leksaker, men den matt svarta designen gör det nästan värt det. Produkterna riktar sig mot såväl dig som är singel som dig som har en partner och gör det möjligt för även den oerfarna att njuta på ett helt nytt sätt.